Σάββατο 9 Ιουνίου 2007

Οι πανσέδες μου



Σας είχα υποσχεθεί να δείτε τους πανσέδες μου. Τους έσπειρα τον Νοέμβριο και αφού μεγάλωσαν αρκετά στο φυτώριο, τους μεταφύτευσα τον Φεβρουάριο. Από τον Απρίλιο και μετά είναι συνεχώς ανθισμένοι! Είναι η θέα μου έξω από το παράθυρο της κουζίνας και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.


Στη φίλη Σταυρούλα, για τα υπέροχα λουλούδια της...

3 σχόλια:

scalidi είπε...

Σας ευχαριστώ. Είναι πανέμορφοι...Επιφυλάσσομαι να σας χαρίσω ωραίες εικόνες από το Ναύπλιο, επιστρέφοντας από τις διακοπές μου...Την καλημέρα μου. :)))

onlysand είπε...

Είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών! :)

Τι εννοείτε "φυτώριο", αγαπητή Ρένα;
Αν πρόκειται να τους σπείρω το Νοέμβριο, δηλ, πού θα τους έχω ως το Φλεβάρη; μέσα; σκεπασμένους;

ευχαριστώ

Ρένα Μωυσιάδη είπε...

Καλησπέρα Νανά και σας ευχαριστώ πολύ!

Για φυτώριο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύος με βάθος τουλάχιστον 5 εκ., το οποίο γεμίζετε με καλό χώμα. Ακόμη και κεσεδάκι από γιαούρτι ή κάτι μεγαλύτερο, όπου θα ρίξετε δύο-τρεις σπόρους, κάνει για αυτή τη χρήση. Στο δοχείο θα κάνετε δυο-τρεις μικρές τρυπούλες, για να χύνεται το επιπλέον νερό.

Οι σπόροι πρέπει να είναι αραιά τοποθετημένοι και να τους καλύψετε με λεπτό στρώμα χώματος.

Παρατήρησα ότι οι πανσέδες φυτρώνουν καλύτερα όταν ο καιρός είναι κάπως ψυχρός, οπότε είναι προτιμότερο να έχετε το φυτώριο σε εξωτερικό χώρο. Το πότισμα χρειάζεται προσοχή: να μην «πνιγούν» οι σπόροι ούτε να ξεραθεί τελείως το χώμα. Σε λίγες μέρες θα φυτρώσουν μικρά πράσινα φυλλαράκια και μόλις μεγαλώσουν λίγο, είναι έτοιμα για μεταφύτευση.

Ίσως χρειαστούν δύο ή τρεις μήνες για αυτό το στάδιο. Ελπίζω να μη σας τρόμαξα με όλες αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά είναι όμορφο να σπέρνει κανείς φυτά και μετά να παρατηρεί το έργο του Θεού να εκτυλίσσεται...

Καλή επιτυχία! Θα περιμένω νέα σας :)