Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007

Οι πίνακές μου


Επί πολλά χρόνια πίστευα ότι η ζωγραφική πινάκων είναι πράγμα ακατόρθωτο για εμένα. Ίσως επειδή δεν ξεκίνησα καλά με τις μεγάλες επιφάνειες.


Η ζωγραφική είναι οικογενειακό μας ταλέντο. Από μικρή ζωγράφιζα με ό,τι είχα στα χέρια: νερομπογιές, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους. Στο σχολείο εξακολούθησα να ασχολούμαι με τη ζωγραφική. Σε αυτή την ηλικία, επίσης, άρχισα με τη μικρή μου αδελφή, Ρεβέκκα, να παίρνω μαθήματα από έμπειρη ζωγράφο.


Πριν από δέκα χρόνια ξεκινήσαμε με τη μητέρα και την αδελφή μου να ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη ζωγραφική σε κοχύλια. Αισθανόμουν ασφάλεια, επειδή οι επιφάνειες που έπρεπε να καλύψω με το χρώμα ήταν μικρές. Η ζωγραφική στην κοίλη επιφάνεια των κοχυλιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή έπρεπε σε περιορισμένο χώρο να απεικονιστούν πραγματικά τοπία με τις χαρακτηριστικές τους λεπτομέρειες. Αργότερα μπορεί να αναρτήσω εδώ μερικές εικόνες από τα κοχύλια μου.


Τελευταία αποφάσισα να ασχοληθώ επιτέλους με πίνακες! Οι φίλες μου με παρακινούσαν να το δοκιμάσω, βλέποντας τα κοχύλια μου. Έτσι, πήρα καμβά, λαδομπογιές και μια μεγάλη παλέτα και ξεκίνησα!


Οι πρώτες μου προσπάθειες ήταν επιφυλακτικές· όταν όμως είδα τον ενθουσιασμό της οικογένειας και των φίλων μου με τον πρώτο πίνακα, πήρα θάρρος.


Θα ανεβάσω τους πίνακές μου εδώ με τη σειρά και σας παρακαλώ να μη με κρίνετε αυστηρά…
Ο πρώτος, που βλέπετε εδώ, ονομάζεται: Περίπατος στο Yorkshire.