Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

Οι πίνακές μου


Επί πολλά χρόνια πίστευα ότι η ζωγραφική πινάκων είναι πράγμα ακατόρθωτο για εμένα. Ίσως επειδή δεν ξεκίνησα καλά με τις μεγάλες επιφάνειες.


Η ζωγραφική είναι οικογενειακό μας ταλέντο. Από μικρή ζωγράφιζα με ό,τι είχα στα χέρια: νερομπογιές, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μαρκαδόρους. Στο σχολείο εξακολούθησα να ασχολούμαι με τη ζωγραφική. Σε αυτή την ηλικία, επίσης, άρχισα με τη μικρή μου αδελφή, Ρεβέκκα, να παίρνω μαθήματα από έμπειρη ζωγράφο.


Πριν από δέκα χρόνια ξεκινήσαμε με τη μητέρα και την αδελφή μου να ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη ζωγραφική σε κοχύλια. Αισθανόμουν ασφάλεια, επειδή οι επιφάνειες που έπρεπε να καλύψω με το χρώμα ήταν μικρές. Η ζωγραφική στην κοίλη επιφάνεια των κοχυλιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή έπρεπε σε περιορισμένο χώρο να απεικονιστούν πραγματικά τοπία με τις χαρακτηριστικές τους λεπτομέρειες. Αργότερα μπορεί να αναρτήσω εδώ μερικές εικόνες από τα κοχύλια μου.


Τελευταία αποφάσισα να ασχοληθώ επιτέλους με πίνακες! Οι φίλες μου με παρακινούσαν να το δοκιμάσω, βλέποντας τα κοχύλια μου. Έτσι, πήρα καμβά, λαδομπογιές και μια μεγάλη παλέτα και ξεκίνησα!


Οι πρώτες μου προσπάθειες ήταν επιφυλακτικές· όταν όμως είδα τον ενθουσιασμό της οικογένειας και των φίλων μου με τον πρώτο πίνακα, πήρα θάρρος.


Θα ανεβάσω τους πίνακές μου εδώ με τη σειρά και σας παρακαλώ να μη με κρίνετε αυστηρά…
Ο πρώτος, που βλέπετε εδώ, ονομάζεται: Περίπατος στο Yorkshire.


6 σχόλια:

Vita K είπε...

Για την τέχνη ξέρω μόνο ό,τι μου λένε οι αισθήσεις μου.Δεν είμαι "ειδικός".
Και τώρα ο πίνακάς σου καλή μου με γαλήνεψε και με ταξίδεψε...
Keep walking...

nyctolouloudo είπε...

μπράβο....
πολύ καλό χέρι!
πολύ μου αρέσει!
μόνο η υπογραφή σου κάτω αριστερά τον χαλάει λίγο..

Ρένα Μωυσιάδη είπε...

Φίλη Vita-K, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Ελπίζω να σου αρέσουν και οι επόμενοι :)

@μεθυσμένα χρώματα
Αγαπητή φίλη, χαίρομαι που είδες τον πίνακά μου. Απολαμβάνω κι εγώ τις δικές σου ζωγραφιές.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μικρό πινακάκι, 25X30 εκ., με αποτέλεσμα η υπογραφή να φαίνεται μεγάλη. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα δεν είναι. Ευχαριστώ όμως για τη συμβουλή και οτιδήποτε άλλο παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτο. :)

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τη δουλειά σου με ενδιαφέρον. Λατρεύω την ποίηση του πραγματικού και τον τρόπο που την εκφράζεις. Συνέχισε να μας συγκινείς, να μας ταξιδεύεις στο χώρο των ψευδαισθήσεων και, γιατί όχι, να μας ξαφνιάζεις...

Ρένα Μωυσιάδη είπε...

Αγγέλα μου (ανώνυμη), σε ευχαριστώ πολύ!! Εσύ που έχεις δει τους πίνακές μου και από κοντά μπορείς να τους κρίνεις ακόμα καλύτερα...

Χαίρομαι που σου αρέσουν και φωτογραφημένοι...

Vv είπε...

Και αυτο εδω ειναι ο πρωτος σου πινακας? Εντυπωσιακο πραγματικα..