Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2007

Μια φωτογραφία σαν ζωγραφιά


Τον περασμένο Οκτώβριο ταξιδέψαμε στην Κύπρο, όπου ο σύζυγός μου ήταν ομιλητής σε συνέδριο. Ένα βράδυ στη Λάρνακα ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα και έβρεχε όλη νύχτα. Από το δωμάτιο του ξενοδοχείου βλέπαμε έκπληκτοι να φωτίζεται το τοπίο από συνεχόμενους κεραυνούς, τόσους που δεν είχα ξαναδεί ποτέ…


Σκέφτηκα ότι, αντί να τους ζωγραφίσω, καλύτερα να τους φωτογραφίσω―αν τα κατάφερνα. Αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ό,τι περίμενα! Στήθηκα με τη μηχανή περισσότερο από μισή ώρα στη βεράντα του δωματίου. Έβγαλα τουλάχιστον 40 φωτογραφίες, τις οποίες έσβηνα, επειδή δεν προλάβαινα τους κεραυνούς…

…Μέχρι που τελικά τον συνέλαβα! Μια μεγαλοπρεπής λάμψη που έσχιζε τον ουρανό. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη φωτογραφία που έχω τραβήξει.

Γι’ αυτό, παρ’ όλο που δεν έχει καμία σχέση με τις συνταγές ή τους πίνακές μου, θέλω να δείτε αυτόν τον κεραυνό μέσα από τον φακό της ψηφιακής μηχανής μου (κάνετε κλικ στη φωτογραφία, για να τη δείτε καθαρότερα).

Είναι μια εκπληκτική ζωγραφιά του Θεού, δώρο στο ταξίδι μας…

7 σχόλια:

onlysand είπε...

Καταπληκτική φωτογραφία! Είναι πράγματι 'μια ζωγραφιά του Θεού', όπως λέτε. Και... συγχαρητήρια στην υπομονή σας! (Να περιμένετε τη 'λάμψη'! :)

Vita K είπε...

Ομορφιά και δέος!
Συγχαρτήρια!Και η φωτογραφία τέχνη είναι...

Ρένα Μωυσιάδη είπε...

@Αγαπητή onlysand, ευχαριστώ για το επισκεπτήριο... Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, αλλά η γνώμη σας μου είναι πολύτιμη.

@Φίλη Vita-K, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που δοκίμασες τη σαλάτα μου... Η παρουσία σου μου είναι πάντα πολύ ευχάριστη. :))

Despina είπε...

Πράγματι όμορφη φωτογραφία.
Αλήθεια γιατί δεν βάζεις τη ζωγραφική σου στο μπλογκ;

nyctolouloudo είπε...

η φωτογραφία σου είναι υπέροχη.
το περασμένο καλοκαίρι είδα και εγώ αυτό το φαινόμενο στην πόλη μου και παρ όλο που έβγαζα συνέχεια φωτογραφίες δεν έπιασα ούτε έναν...

Ρένα Μωυσιάδη είπε...

Ευχαριστώ πολύ!
Είναι αλήθεια ότι παιδεύτηκα πολύ μέχρι να τα καταφέρω και αν δεν είχε πιάσει βροχή, θα ήμουν ακόμα στο μπαλκόνι... :)
Τι ωραίες εικόνες που έχετε στο μπλογκ σας!!

nyctolouloudo είπε...

αχ, μη μου μιλάς στον πληθυντικό σε παρακαλώ!

και πέρνα για καφέ!